Boczniaki z szynką i szparagami

Boczniaki z szynką i szparagami

Składniki:

  • 8 zielonych szparagów
  • 200 g boczniaków
  • 1 opakowanie sera mozarella
  • 6 plastrów szynki serrano
  • świeżo mielony pieprz
  • sól
  • olej

Wykonanie:
Grzyby przybrązowić na patelni. Ugotować szparagi (al dente). Ser podzielić na sześć części, każdą zawinąć w plaster szynki.

W naczyniu żaroodpornym ułożyć boczniaki, pokrojone szparagi i ser w szynce. Zapiekać w 180 stopniach do momentu, aż mozarella zacznie się topić.

Serwować ze świeżo mielonym pieprzem, jako dodatek do bagietki lub ciabatty.

boczniaki z szynką i szparagami


Anna ŚlebiodaAnna Ślebioda

Prowadzi stronę Boczniak, jakiego nie znacie, na którym publikuje przepisy z wykorzystaniem boczniaka, zachęcając tym samym do jego kupna. Kulinaria to jeden z wielu obszarów jej działania. Udziela się naukowo pisząc doktorat na temat kobiecości w niepełnosprawności, działa w Centrum Badań im. Edyty Stein, prowadzi blog Moherowa feministka, pisze artykuły dla Wielkopolskiego Portalu Internetowego Osób Niepełnosprawnych PION.

Post Author: admin

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *