Boczniakowe Gnocchi

Boczniakowe Gnocchi

Składniki:

  • opakowanie gnocchi
  • 300 g boczniaków
  • pęczek szczypiorku
  • garść rukoli
  • 100 g parmezanu (wiórki)
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • oliwa
  • masło

Wykonanie:

Ugotować makaron, pokroić boczniaki, posiekać szczypiorek.
Boczniaki usmażyć na oliwie, dodać odcedzony makaron z odrobiną masła, smażyć jeszcze chwilę. Dodać szczypiorek i przyprawy.
Na koniec dodać rukolę. Przed podaniem posypać parmezanem.

boczniakowe gnocchi


Anna ŚlebiodaAnna Ślebioda

Prowadzi stronę Boczniak, jakiego nie znacie, na którym publikuje przepisy z wykorzystaniem boczniaka, zachęcając tym samym do jego kupna. Kulinaria to jeden z wielu obszarów jej działania. Udziela się naukowo pisząc doktorat na temat kobiecości w niepełnosprawności, działa w Centrum Badań im. Edyty Stein, prowadzi blog Moherowa feministka, pisze artykuły dla Wielkopolskiego Portalu Internetowego Osób Niepełnosprawnych PION.

 

Post Author: admin

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *