Chipsowe babeczki

Chipsowe babeczki

Dzisiaj proponuję Wam bardzo ciekawą propozycję przystawek na każdą okazję. Chipsowe babeczki będą się świetnie nadawać na dziecięce imprezki, są po prostu bardzo kolorowe, a ciasto filo dodaje im lekkości.
Skladniki: 
  • Pół opakowania ciasta filo
  • Mleko z wodą około 100 ml
  • Pół opakowania budyniu waniliowego
  • 3 opakowania galaretek kolorowych (żółta, zielona i czerwona)
  • Owoce sezonowe
  • Posypka kolorowa do ozdoby firmy Cykoria s.a.
Wykonanie: 
Ciasto filo kroimy na pół, połowę mrozimy lub wykorzystujemy do innego przepisu, tak aby oczywiście nic się nie zmarnowało 😉
Następnie ciasto kroimy na kwadraty w taki sposób aby z lekkim zapasem zmieściły się do foremek na muffinki. Każdy kwadrat ciasta smarujemy pędzelkiem mlekiem z wodą i delikatnie składamy po 4 do jednej foremki.
Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni Celsjusza. Wkładamy foremki na 25 minut sprawdzając aby się nie przypalily.
Budyń gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Po wyjęciu babeczek z piekarnika i wystudzeniu ich, rozkładamy na nich budyń.
Galaretki rozpuszczamy w dużo mniejszej ilości wody niż na opakowaniu i odstawiamy do lodówki do stężenia. Następnie kroimy na kwadraty i wrzucamy kolorami do babeczek.
Dekorujemy sezonowymi owocami oraz posypujemy kolorową posypką.
Wkładamy do lodówki na godzinę i gotowe.
Życzę Smacznego!
Monika
W przepisie wykorzystałam lokowanie produktu firmy Cykoria sa.
Linki do strony www.cykoria.pl

Chipsowe babeczkiChipsowe babeczki

Post Author: admin

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *