Dymka duszona z boczniakami

Dymka duszona z boczniakami

Składniki:

  • 6 pęczków dymki
  • 600 g boczniaków
  • 8 łyżek oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • 6 łyżek białego octu balsamicznego lub winnego

Wykonanie:

Grzyby przetrzeć ściereczką, pokroić.
Na rozgrzanej patelni przybrązowić cebulkę oraz grzyby. Zmniejszyć ogień, dusić 5-7 min. Posolić, popieprzyć i podlać octem balsamicznym/winnym.

dymka duszona z boczniakami


Anna ŚlebiodaAnna Ślebioda

Prowadzi stronę Boczniak, jakiego nie znacie, na którym publikuje przepisy z wykorzystaniem boczniaka, zachęcając tym samym do jego kupna. Kulinaria to jeden z wielu obszarów jej działania. Udziela się naukowo pisząc doktorat na temat kobiecości w niepełnosprawności, działa w Centrum Badań im. Edyty Stein, prowadzi blog Moherowa feministka, pisze artykuły dla Wielkopolskiego Portalu Internetowego Osób Niepełnosprawnych PION.

Post Author: admin

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *