Twarożek jogurtowy

Twarożek jogurtowy

Dziś mam dla Państwa propozycję przygotowania prostego twarożku na bazie jogurtu. Stanowi on doskonałą bazę do różnorodnych potraw.

Sposób przygotowania:

Dwa jogurty typu greckiego wyłożyć na sitko i gazę.
Pozostawić do odcieknięcia na co najmniej 12 godzin.
Po tym czasie przełożyć do pojemnika i mamy pyszny twarożek.
Smaczny że szczypiorkiem ale i na słodko – jak kto lubi.
Wyśmienicie nada się również na serniczek.

Smacznego!

Twarożek jogurtowy Twarożek jogurtowy Twarożek jogurtowy

 


Danuta Majoch

Danuta Majoch

Kobieta bez bloga, ale cudowna Pani swojego domu i mistrzyni gotowania, żona i mama dorosłej już córki, właścicielka miniaturki Yorka i zakochana w życiu kobieta!

 

 

Post Author: admin

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *