Papryka faszerowana

Papryka nadziewana

DSC_0738

Papryka faszerowana to kolejny przepis na danie, szybkie i pyszne, które przy okazji nie marnuje żywności… 🙂

Robiłam gołąbki i zostało mi farszu, więc nie zastanawiając się długo zajrzałam do lodówki, co mam aby go nie marnować i powstała papryka nadziewana

Składniki:

mięso mielone pozostałe z robienia gołąbków
2 jędrne papryki czerwone
4 plasterki sera żółtego

Wykonanie:

Paprykę myjemy i kroimy na pół zostawiając zielony ogonek – czy pokroisz wzdłuż czy wszerz zależy od Twojej inwencji twórczej… do papryki wlewam odrobinę oleju i nadziewam farszem.

Wstawiam do nagrzanego piekarnika na naczyniu żaroodpornym i zapiekam około 30 minut w temperaturze 180 stopni C. Papryka jest gotowa, gdy mięsko jest gotowe a brzegi delikatnie ściemniały…

Kładziemy plasterki sera żółtego i wkładamy dosłownie na dwie minuty do piekarnika, aby ser się rozpuścił… i gotowe…:)

Ja podaje z sosem, w tym przypadku pomidorowym… 🙂
DSC_0740

Smacznego!!!

Monika – nie-marnuje.pl

Post Author: admin

2 thoughts on “Papryka faszerowana

    Magdalena

    (27 lipca 2015 - 06:11)

    Pyszności 🙂 Ja na gołąbki chodzę do mamy, bo sama jakoś nie mam przekonania do ich robienia… ;P Ale paprykę, pomidory albo cukinię często faszeruję.

    sarakzb

    (29 sierpnia 2015 - 13:17)

    Lubię takie faszerowane warzywa.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Uwierzytelnienie * Czas minął. Odśwież.