Porady, porady, porady….

Witam Was serdecznie kochani… dziś dzień porad, a więc zaczynam…

Dzisiaj troszkę wymieszane, ale dlaczego nie…

Czy wiesz, że wędzony łosoś przechowywany w lodówce nie wyschnie i na długo zachowa swoją soczystość, jeśli natrzesz go odrobiną oleju i będziesz przechowywać zawiniętego w folie spożywczą… 🙂

Czy robicie w domu pizzę…?? Jeżeli tak to rada dla tych, co lubią chrupiący spód pizzy: połóż spód na najniższym poziomie piekarnika, przykryj od góry papierem do pieczenia i podpiecz kilka minut w temperaturze 250 stopni 🙂

Ostatnio dodałam przepis na ciasto ucierane, a dzisiaj zdradzę Wam pewien sekret: masa ciasta ucieranego jest jednolita i puszysta, gdy ucieramy ją wyłącznie w jedną stronę… 🙂

Ponieważ zbliża się pora przetworów, pamiętaj o dodaniu kawałeczka świeżego imbiru, on sprawi,że przetwory nie sfermentują… 🙂

Lemoniada – oczywiście, kto jej nie lubi, pamiętaj o przecedzeniu jej od cytryny, nie stanie się gorzka…

A Ty co dzisiaj dodasz do mojej subiektywnej listy porad…??

Zapraszam do komentowania na stronie i na funpage… 🙂

Pozdrawiam
Monika 🌸

nie-marnuje.pl

Post Author: admin

1 thought on “Porady, porady, porady….

    Ania

    (16 czerwca 2015 - 15:09)

    Super porady, czekam na więcej.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *