Prosta surówka z czerwonej kapusty

Surówka z czerwonej kapusty

Często bywa tak, że nie masz pomysłu na warzywa do obiadu? Szczególnie zimą, kiedy pomidory i ogórki nie mają smaku, kiszonki się skończyły, a tu jeszcze tyle czasu do wiosny i pysznych nowalijek. Ta prosta surówka urozmaici każde danie.

Przygotowanie: 15 minut

Porcja dla: 4 osób

Składniki:

  • pół kapusty czerwonej
  • 1 średnia cebula
  • 2 łyżki majonezu (my użyliśmy domowego)
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • przyprawy: sól, pieprz, czosnek
  • ksylitol do smaku (opcjonalnie)

Jeśli macie malakser, poszatkowanie kapusty zajmie Wam mniej niż minutę. Jeśli go nie posiadacie, wystarczy ją posiekać drobno nożem. Następnie obieramy cebulę i kroimy w pióra. Dodajemy do kapusty. Dodajemy majonez, sok z cytryny i przyprawy. Mieszamy, aż wszystkie składniki się połączą. W razie potrzeby można dosłodzić odrobinę ksylitolem. I gotowe! Szybko, prosto i smacznie.

surówka z czerwonej kapusty


Ewa Burzyńska

Ewa Burzyńska
Wraz z mężem prowadzi bloga Paleo od kuchni. Na blogu pokazujemy, że dieta bez zbóż, nabiału i cukru może być różnorodna, kolorowa i smaczna. Że nie trzeba siedzieć godzinami w kuchni, żeby coś ugotować, a dieta nie musi być katorgą, tylko stylem życia, który my sami wybieramy.

Post Author: admin

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *