Tortilla grilowana z trzema sosami

Obrazek

Tortilla grillowana z trzema sosami pyszna kolacja na ciepło, przystawka a także szybkie danie. A może zostały Ci kawałki piersi z kurczaka i nie wiesz co z nimi zrobić – oto sposób. Pychaaaa…:))))

Składniki:

Placki tortilli, kawałki piersi z kurczaka, ser żółty, ketchup, sos czosnkowy i domowe pesto.

Wykonanie:

Kawałki piersi z kurczaka kroimy na małe kawałeczki według uznania, układamy na połowie placka tortilli zasypujemy serem żółtym i zakrywamy drugą połówką placka. Przekładamy na patelnie grillową i naciskamy czymś ciężkim – u mnie zawsze ląduje czajnik napełniony wodą po brzegi i okryty folią aluminiową:) Po paru minutach przewracamy za pomocą dwóch łopatek i grillujemy dalej. Podajemy z ketchupem, sosem czosnkowym i domowym pesto. I czy do szczęścia jeszcze coś potrzeba, chyba tylko lampka wina i rozkoszujemy się smakiem:0

Do tortilli możemy „włożyć” wszystko co pozostało nam w lodówce, może być wegetariańska, mięsna, rybna i jaka tylko przyjdzie nam do głowy. Najważniejsze aby wykorzystywać resztki jedzenia a nie wyrzucać!

Smacznego…!!!!

Post Author: admin

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *