Warzywna jajecznica

Warzywna jajecznicawarzywna jajecznica

Wiosna tuż, tuż, dlatego dziś Wam proponujemy pyszną jajecznicę, która zachwyca kolorem i smakiem. W sam raz na leniwe, niedzielne śniadanie.
Przygotowanie: 20 min
Danie dla: 2 osóbSkładniki:
  • 5 jajek
  • garść rzeżuchy
  • 1 czerwona papryka
  • 1 średnia cebula
  • 2 garście szpinaku
  • 1 łyżka tłuszczu do smażenia (smalec lub olej kokosowy)
  • przyprawy: sól, pieprz, czosnek, zioła prowansalskie, papryka słodka

Rozgrzewamy tłuszcz na patelni. Cebulę i paprykę siekamy w pióra, wrzucamy na patelnię, lekko solimy i na małym ogniu podsmażamy, aż zmiękną. Następnie wybijamy jajka i dodajemy posiekaną rzeżuchę i szpinak. Całość przyprawiamy do smaku i mieszamy, aż jajecznica się zetnie.

I gotowe, smacznego!
warzywna jajecznica

Ewa Burzyńska

Ewa Burzyńska
Wraz z mężem prowadzi bloga Paleo od kuchni. Na blogu pokazujemy, że dieta bez zbóż, nabiału i cukru może być różnorodna, kolorowa i smaczna. Że nie trzeba siedzieć godzinami w kuchni, żeby coś ugotować, a dieta nie musi być katorgą, tylko stylem życia, który my sami wybieramy.

Post Author: admin

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *