Zupa pomidorowa

Obrazek

Zupa pomidorowa z naleśnikowymi ślimaczkami wypełnionymi pastą a’la pesto. Danie na obiad ale również na imprezową przystawkę:)

Składniki:

Sos pomidorowy, wywar z rosołu, bazylia suszona, naleśniki i domowe pesto.

Wykonanie:

Przygotowujemy naleśniki aby przestygły przed zawijaniem (Przepis na podstawowe naleśniki zamieszczę później) acha tylko pamiętamy aby nie dodawać cukru do ciasta naleśnikowego. Pesto wyciągamy ze spiżarni i smarujemy zimne naleśniki zwijamy w rulonik i kroimy na paski około 1,5 cm każdy. Nabijamy na drewniany patyczek do szaszłyków i ta część dania gotowa. Wywar z rosołu wlewamy do garnka i podgrzewamy, do niego dodajemy przecier pomidorowy również domowej roboty doprowadzamy do wrzenia, dodajemy suszona bazylię, zupa ma mieć dość gęstą konsystencję, ale nie ma być to krem…:))) Doprawiamy solą zawsze na końcu i pieprzem. Życzymy smacznego i oglądamy co szanowni goście zrobią ze ślimaczkami…?? A można pokombinować, do czego serdecznie zachęcam…:)))

Smacznego…!!!!!

Post Author: admin

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *